Sjukhus

Varning för vidriga bilder i detta inlägg! 

I går gjorde jag min sista dag på sjukhuset. Att det redan gått en månad. Var på en avdelnig där specialitén är infektionssjukdomar, mag-tarmsjukdomar, leversjukdomar och blodsjukdomar. Jag har fått vara med på så otroligt intressanta undersökningar, prover, omläggningar och massa mer. 

I går var jag med och la om en patients fot. Det var en tå som var infekterad och hade nekros. Den luktade jätte illa och såg verkligen hemsk ut. Sjuksköterskan som var i samma vårdlag som mig berättade att när hon gjorde sin första praktik så ramlade en patients tå av när den skulle läggas om. Ganska äckligt!

Det känns så himla tråkigt att det är slut på praktiken nu. Kommer verkligen sakna det stället!


Bild från google

Trycksår med svart nekros

Torr svart nekros och fuktig gul nekros


Fuktig gulsvart nekros


Bilder från vgregion.se

Om jag någon gång i mitt liv blir diabetiker så tänker jag vara noga med insulinet! Skulle hellre dö än att behöva ha sådana här sår!

Kitty på äventyr



Min lilla kissekatt var ute på äventyr här om dagen. Hmmmm. Dock gör det mig inget om hon tar de där jäklans duvorna som låter hela tiden!

I'm so happy!



För livet är inte de dagar som passerar utan de dagar vi minns!

I går var en riktigt händelserik dag på praktiken. Fick bland annat vara med på en buktappning och ett ultraljud på hjärtat. Fick även ta ett venöst blodprov på en patient :D Ska praktisera hela helgen och sen är det bara en vecka kvar. Skittråkigt. Kommer sakna det!


Bild från google

11 04 28



<3

If a bird can sing with a broken wing, you'll learn to bend when the wind blows

Har varit fullt upp det senaste så har inte blivit så mycket uppdaterat här. Börjat praktisera på sjukhuset. Är redan inne på andra veckan och snart har halva tiden gått. Det är verkligen hur kul som helst! I dag fick jag vara med när de tog benmärgsprover på två patienter, i crista och sternum. Lite halvläskigt när de borrade in i själva benet men väldigt intressant! :)


Bild från google

Du är högt över molnen

<3

RSS 2.0